Dimarts, 18 de Juny de 2024
Vilaplana - La Mussara Vilaplana - La Mussara
Muntanyes de Prades
Baix Camp - Camp de Tarragona
 
 
Benvinguda
 
Turisme
Com arribar
Allotjaments
Restauració
Casal Vilaplanenc
Activitats
Muntanyes de Prades
 
El Poble
Situació
Història
Les Cases i els Renoms
Terme municipal - any 1960
 
Ajuntament
 
Administració Oberta
 

 
  
El Poble

  Les Cases i els Renoms
:: Imatge 1
:: Imatge 2
:: Imatge 3
:: Imatge 4
:: Imatge 5
:: Imatge 6
:: Imatge 7

  Imatge 4
Fotografia cedida per Emília Estivíll
 
Ca la Mont-Rala

Es damunt el camí de les Tosques, tocant a ca l'Andreu. L'ultim en habitarla va ser Blai Ruis i Joanpere que la abandonà l'any 1947, va marxar al mas del Joan Pau i després a Reus.
 
Ca l'Andreu

Junt amb ca la Mont-rala. L'ultim que hi va viure estava com a mitjer ( de lloger ),era Pere Vallverdú i Cavalle que l'abandonà l'any 1942, va marxar a ca L'Esteve i despres al mas de Mariner de Vilaplana.
 
Ca l'Estudiant

Está damunt el camí de les Tosques i sota el de les Grasses.El nomb d'Estudiant es degut a que la persona, la qual dona nomb a la casa era molt catòlica i estudiosa. Va ser alcalde del poble i durant el seu mandat es va canviar la pica baptismal, está enterrat al cementiri de la Mussara. L'últim propietari va ser Joan Magrané i Joanpere conegut per " el de la maletina " que va marxar l'any 1951 cap a Vilaplana.
 
Cal Piano

Está al camí de les tosques isolada. El nomb li ve donat per que  el propietari era  Francesc Joanpere alias "Piano", que va marxar cap a Reus. L'ultim en viure va ser  Salvador Cavallè " lo Cassoles".
 
Cal Pataca

Está vora al camí de les Tosques, a poca distància de cal Piano. El propietari era Esteve Estivill i Rius que hi va viure fins l'any 1955. Va marxar cap a Reus.
 
Fotografies ...
... retrospectiva
... a l'actualitat
 
Vídeo
 
Enllaços de la Mussara
 
Fonts d'informació
 
Serveis
Ajuda'ns a millorar
Llibre de visites