Divendres, 29 de Març de 2024
Vilaplana - La Mussara Vilaplana - La Mussara
Muntanyes de Prades
Baix Camp - Camp de Tarragona
 
 
Benvinguda
 
Turisme
Com arribar
Allotjaments
Restauració
Casal Vilaplanenc
Activitats
Muntanyes de Prades
 
El Poble
Situació
Història
Les Cases i els Renoms
Terme municipal - any 1960
 
Ajuntament
 
Administració Oberta
 

 
  
El Poble

  Les Cases i els Renoms
:: Imatge 1
:: Imatge 2
:: Imatge 3
:: Imatge 4
:: Imatge 5
:: Imatge 6
:: Imatge 7

  Imatge 2
Fotografia cedida per Neus Sànchez i Robert
 
Cal Gendret

De la renglera de cases que hi havia devant de la bassa és la primera venint de la plaça está entre la casa de la vila i cal Febronec. L'amo de la casa era Linus Estivill i Agustenc "lo gendret" que s'establi a l'Espluga de Francoli. L'ultima persona que la va habitar va ser Pere Magrané i Joanpere l'any 1953, va marxar cap a Alforja.
 
Cal Febronenc

De les cinc que tenen la porta davent la bassa, és la segona venint de la plaça, entre ca L'estevenet i cal Gendret. El renomb indica que el primer propietari que hi habità era oriünd de la Febró, es deia Salvador Olivé, " lo Frebronenc " que hi mori alli. Quan això va succeir els seus fills van marxar cap a Reus. Despres la casa la va habitar Josep Estivill conegut per " Pepito Cintet ", fins L'any 1951, any en que va marxar cap a Vilaplana.
 
Cal Estevenet

Venint de la plaça, és la tercera de les cases que hi ha devant de la bassa. Entre cal Pere Rafael i cal Febronec. Avui també es coneguda per cal Cassoles ja que la va comprar Salvador Cavallé i Abelló " Cassoles ". Es va abandonar l'any 1958.
 
Cal Pere Rafael

També es coneguda per Ca la Roja. Venint de la plaça es la penultima del rengle que hi ha devant la bassa, entre ca l'Agustenc i ca l'Estevenet. L'amo era Pere Agustenc i Joanpere " lo Pere de la Roja " que hi vivia al mas de Cisterer de Mont-ral i abans havia viscut a ca la Mont-rala. Va ser llogada a Josep Robert i Robert conegut per Pep de Pou fins l'any 1954, any en que va emigrar a Vilaplana fins que va morir l'any 1984
 
Fotografies ...
... retrospectiva
... a l'actualitat
 
Vídeo
 
Enllaços de la Mussara
 
Fonts d'informació
 
Serveis
Ajuda'ns a millorar
Llibre de visites